Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

3 av 4 Skolestartere

  • 29.05.2017, 13:57

Hallo.

Denne høsten er vi kanskje tre av fire skole-startere i den lille kjernefamilien vår. Det er litt rart å tenke på egentlig. Jeg begynner allerede i morgen, mens Mie begynner jo først til høsten, det gjør også Joakim, om han får plass, noe jeg er ganske sikker på at han får. Det blir veldig spennende og se hvordan dette skal gå, hvordan kabalen skal gå opp, for både jeg og Joakim har jo tenkt til å jobbe siden av studiene våre, vi er jo egentlig bare nødt til det med tanke på lønn osv. 

Forrige uke fulgte jeg Mie på sin andre besøks dag på skolen Vi var der sist i januar på innskriving på skolen. Men forrige uke var vi der på en. ny besøksdag, også den siste besøksdagen før de begynner på skolen. Mie hadde gledet seg veldig til denne dagen, men ble litt redd da vi stod der og skulle til å gå, fordi hun fikk det for seg at hun skulle begynne denne dagen og aldri mer skulle i barnehagen, og hun hadde jo ikke fått sagt hade til noen i barnehagen enda. 
Etter vi fikk snakket litt om det gledet hun seg.

Jeg valgte å gå med Mie til skolen fordi det er på sikt meningen at hun skal kunne gå til skolen alene, og hvis hun skal klare å lære seg veien dit er det viktig at vi som foreldre går med hun på skoleveien i starten. 

Vel fremme på skolen fulgte vi barna våre inn på klasserommene de skulle være på denne dagen. Alle barna hadde også med seg matpakker. Og for Mie som til vanlig ikke har med seg matpakke var dette veldig spennende kan dere tro. 
Skoledagen var oppdelt slik at barna først skulle være på skolen sammen med noen av de som kommer til å bli kontaktlærere for dette trinnet, så fikk vi foreldre et eget klasserom hvor vi kunne få kaffe,te og litt kjeks. Etter barna hadde vært på "skolen" i to timer skulle de en times tid på sfo. Vi foreldrene var på foreldremøte den tiden barna våre var sfo. Veldig spennende dag. Men for denne mammaen var det ikke så lett å la være å tenke på at den lille babyen min skal begynne på skolen alt. 

Har du barn som går på skolen? Hvordan synes du skoleovergangen var?

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits