Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -
 • DIY
 • Diy-Lys i norgesglass

  • 28.05.2017, 20:24

  Hallo.

  Jeg tenkte jeg skulle lage et lite Diy-innlegg til dere. Jeg får innimellom slike veldig kreative ideer i hode mitt og må bare prøve det ut.
  Det siste jeg fikk for meg var at jeg skulle bruke alle lysrestene mine på å støpe egne lys i norgesglass. Jeg har aldri støpt lys før og aner egentlig ikke hvordan man gjør det heller. Jeg googlet bare raskt hvordan man kunne smelte stearin, men ikke noe mer enn det. Det gikk nesten slik som jeg hadde tenkt da. Men her kommer ihvertfall et lite innlegg på hvordan jeg gjorde det, også må jeg bare si: Ikke klipp veka for tidlig, og etterfyll når det har tørket helt. Da vil resultatet bli veldig bra.

  Okei dette trenger du:


  En kjele/evetuelt hermetikk bokser så du slipper å vaske kjelen og lysrester.


  Veker. Jeg kjøpte mine på panduro, men man kan også bare bruke hyssing og eventuelt et kronestykke i bunn så den holder seg nede.

  Og Noe å ha lysene i, jeg brukte norgesglass, 0,4 liter.

  Så slik gjorde jeg det:

  Jeg begynte med å knekke og dele opp lys-restene så de skulle smelte raskere. Tok så å la alle bitene i kjelen. Og rørte litt rundt. Det smelter ganske raskt. 
  Jeg ville ha helt hvite lys, men ellers så kan man tilsette konditorfarge om man ønsker andre farger på lysene.   Mens stearinen smeltet gjorde jeg klar glassene med veken oppi. brukte en grillpinne som vekene var surret rundt når de holdt seg sånn ca rett i glasset.   Så helte jeg stearinen oppi.  Jeg trodde og da at det bare ville stivne akkuratt sånn det var, men starin synker altså sammen når det stivner, så jeg burde ikke klipt veka så tidlig, for da kunne jeg bare smeltet litt tid og etterfylt. Men da vet jeg det til nestegang, og hvis DU har lyst til å lage noe lignende så vet ihvertfall du det. Men det blir nok ikke siste gangen jeg prøver ut dette.

  Resultatet:


  Ha en fin søndag kveld videre og en riktig god kommende uke. Denne uka begynner jeg på skolen!    

  2 Kommentarer

  Sigrif

  28.05.2017 kl. 22:57
  Fint! Hvor har du kjøpt Norgesglassene?

  Ronja Åsen

  28.05.2017 kl. 23:07
  Sigrif: Kjøpte de på christiania glassmagasin.

  Skriv en ny kommentar

  Om meg

  Ronja Åsen

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits