Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Fra 1 til 2

  • 15.09.2015, 00:10

Det spørsmålet jeg får oftest etter at Othilie ble født er hvordan det er å være mamma til to, fremfor 1. Helt ærlig så vil jeg si at jeg ikke kjente helt den store forandringen helt i førsten, annet enn at jeg gråt endel når vi var på sykehuset med Othilie fordi jeg savnet Mie veldig og itillegg var så enormt redd for at Mie skulle være redd vi hadde byttet hun ut. Det var veldig tøft. 
Ellers så føler jeg jo at jeg ofte må anstrenge meg veldig for å ikke forskjellsbehandle, jeg tror ikke jeg gjør det, men jeg er hele tiden redd for at det skal skje, så jeg tenker på det og har faktisk utrolig mye dårlig samvittighet over spesielt Mie, selvom jeg ikke tror jeg har noen grunn til å føle på det. 

Ellers så merker jeg jo at det blir "tyngre" jo eldre Othilie blir, fordi hun krever mer og mer. Hun sover jo ikke like mye lenger, så hun trenger mer oppmersksomhet og aktivisering, så i helger foreksempel når Joakim jobber så kan det bli litt slitsomt og en av de må bare klare å vente litt. Det er nemmelig veldig typpisk at Othilie blir akkutt sulten eller trøtt akkuratt når Mie trenger hjelp med noe, eller at Mie trenger hjelp på do eller lignende akkuratt når jeg sitter og ammer. Så da kunne jeg enkelte ganger ha trengt et par armer ekstra. 

Ellers så må jeg bare si at jeg har en fantastisk samboer som hjelper til utrolig masse. Han er veldig flink til å hjelpetil når han ikke er på jobb. Han kjører Mie til og fra barnehagen hver dag. Noe som gjør det veldig lettvindt for meg. Ellers så er han veldig flink generelt hjemme, vi deler ansvar for barna og vi deler ansvar for huslige oppgaver (nesten ihvertfall)(haha).

Så helt ærlig, hittil synes jeg ikke tilværelsen som mamma til 2 kontra 1 er så veldig store, men jeg har helt klart merket at det er veldig slitsomt når en av de er syke, eller jeg selv er syk. Og jeg merker for hver uke at det helt klart blir litt mer å henge fingrene i. Othilie fullammes jo enda, så akuratt der er det ikke alt Joakim kan avlaste med heller.


1 Kommentar

Torunn

15.09.2015 kl. 00:55
Mie er et lykkelig barn, hun blir sett og hørt når det er naturlig. Dette klarer dere supert pluss at ei på snart fire år hadde vært mere kravstor om hun var eneste barnet 😊

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits