Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Amming

  • 23.09.2015, 22:15

God kveld.

Da jeg gikk gravid med Mie for 4 år siden var jeg helt bestemt på at jeg skulle klare å amme hun. Desverre gikk det ikke lik, da det var utrolig dårlig oppfølging på fødeavdelingen og jeg var delevis deprimert etter fødsel fordi fødselen var veldig traumatisk, så jeg slet litt med å finne den skikkelige tilknyttingen og morsfølelsen med en gang, derfor føltes det bare helt unaturlig ut å amme. Jeg delammet i ca 3 måneder før jeg mistet helken helt etter feilmedisinering hos legen. Derfor ble Mie oppfostret på Nan, og det gikk jo helt fint det også. Jeg synes det til tider var veldig slitsomt å huske å alltid ha med nok rene flasker og nok mat til hun, i tillegg var det innimellom vanskelig å finne et sted å lage mat, og oftest måtte jeg huske å ha med en termos koktvann og en termos med koktkaldt vann og nanpuler, så var det det å få riktig mengde med vann og riktig tempratur og ja.. Det var slitsomt men da visste jeg faktisk ikke om noe annet. Og det gikk jo, det måtte det jo bare. 


Baby Mie <3

Da jeg gikk gravid med Othilie var jeg igjen helt bestemt på at denne gangen skulle jeg prøve å gi litt mer for å få det til. Men så hørte jeg at de som tar keisesnitt har vanskligere for å kunne amme enn de som føder vaginalt. Jeg var derfor veldig usikker på om jeg ville få det til denne gangen, eller om det ville bli slik som sist. 
Da jeg la til Othilie første gang etter fødsel var hun ikke spesielt intresert i puppen, jeg tenkte derfor med engag at hun ikke kom til å bli ammet hun heller. 
Men så begynte hun å sutte noe innamri på hånda si noen timer etter fødsel og da la jeg hun til puppen med en gang og siden det har amming gått forholdsvis veldig bra. Othilie er nå snart 5 måneder og fullammer hun fremdeles. Og det er jeg veldig stolt av. Det har vært mange veldig tøffe perioder med økedøgn, utviklingssprang og sykdom. Så jeg har ved flere anledninger bare måtte bite tenna sammen for å ikke gi opp. Men jeg full ammer enda og det er helt utrolig lettvindt. Virkelig. Maten er alltid klar og riktig tempeert. Det er ganske letvindt. Men selvsagt det har jo sine negative sider også, som at det er endel man ikke kan spise og gjøre mens man ammer. 
Men det skal jeg fint klare å holde meg unna i et års tid. Ammer du?
Eller har du ammet? 
Ellers kasnkeje flaskemater du?:)

4 Kommentarer

missmommy.blogg.no

23.09.2015 kl. 22:29
Flott innlegg! Ammet med første barnet , men det fikk kun 3 mnd med andre mann:) ha en herlig kveld;)
Jeg syns det er nesten for mye fokus på dette med amming. Du blir nesten sett ned på om du ikke ammer. Første klarte jeg ikke å amme. Hun ville rett og slett ikke ta tak i puppen, så hun fikk NAN fra dag en. Sleit lenge med å finne en MME som fungerte på henne, men havna til slutt på NAN HA (hypoallergen) som finnes kun på apotek. Mellomstor amma i tre mnd, før jeg mista melken helt pga han sov hele natta. Minstemann ammes fremdeles, og jeg har flyst med melk, selv etter 19 mnd. Så det er forskjell på barn ja..

Susanne Karlsen

26.09.2015 kl. 14:48
Jeg ammer gutten min om natten og noen ganger om dagen, ellers flaskemater jeg :)

Ronja Åsen

27.09.2015 kl. 18:26
SirkusGravningen - Familieliv uten filter: er så mye fokus og så lite veiledning synes jeg. Så det er vanskelig. Men veldig lettvindt og slippe flaskene synes jeg ??

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits