Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

Hvordan er man mamma for 2?

  • 08.01.2015, 13:44


 Nå som jeg er kommet over halvveis i svangerskapet slår det meg fler ganger at jeg snart skal bli mamma igjen. Forskjellen denne gangen og forrige gang jeg ble mamma er at nå er jeg alt mamma til ei lita jenta på bare 3 år. 
Da jeg skulle bli mamma for førstegang visste jeg at all min tid skulle gå til denne ene babyen. Det var bare babyen i fokus. Denne gangen blir det jo ikke slik. Denne gangen skal jeg ha like mye fokus på babyen, som kommer til verden. Babyen vi skal bli kjent med og lære oss rutiner til. Samtidig skal jeg ha like mye fokus på den lille jenta mi som pluttselig må dele på både mamma og pappaen sin, mormoren sin, onkelen sin, og alle andre hun har i omgangskretsen sin.

Tanken av redsel slår meg nesten litt innimellom, jeg er så redd for at jeg skal skjevfordele fokuset. Redd for at Mie skal føle seg tilsidesatt, redd for at hun skal føle seg glemt eller byttet ut. Samtidig er jeg redd for at babyen ikke skal få nok oppmerksomhet, at jeg ikke husker å ta vare på de små stundene.

Jeg plages rett og slett av dårlig samvittighet noen dager. Vi har det jo så fint med Mie, den friske fine jenta vår som lyser opp dagen. Hvorfor trenger vi egentlig et barn til? Hvordan kunne vi ønske oss en barn til vi som har hun?
Samtidig så er jo ønsket der, Othilie i magen er jo virkelig ønsket. Vi har jo søsken både jeg og Joakim og ønsket jo derfor å gi Mie et søsken også. 

Vi, eller jeg da som tenker så mye på det vil nok helt sikert fikse dette kjempebra. Mie rekker jo å bli 3,7 år før hun faktisk blir storesøster, Hun forstår jo alt veldig mye av det, og gleder seg veldig til lillesøster kommer ut av magen. Vi må bare være flinke til å la hun delta i bleieskift, trilleturer, mating osv. Så tror jeg nok det går veldig bra. 


Tenk at vi skal utvide denne gjengen med en til liten jente.

hvordan synes du det gikk å bli tobarns mor?
Hadde du noen tanker rundt det i forveien?

 

3 Kommentarer

Anita Søvold

08.01.2015 kl. 13:58
Haha, for et herlig bilde :-)

Sandra

09.01.2015 kl. 21:10
Så morsomt bilde :) Flott å se at du er tilbake på bloggen :D!!!! og gratulerer med at dere skal ha ei lita jente <3

Nina mor til 2

21.01.2015 kl. 22:09
Heisann.

Vi har ei jente på 3 år som nylig ble storesøster. Lillesøster har rukket å bli 3 mnd. Alt! Overgangen fra 2-3 barn har gått strålende. Storesøster fikk ny selvtillit og ble med en gang mye mer selvstendig! Den beste gaven vi kunne gitt henne var lillesøsteren. Hun elsker henne over alt og sier at hun vil passe på henne, og kysser på henne hele tiden. Noen dager merkes det jo at hun gjerne ville hatt mamma og pappa for seg selv, men da bruker vi den tiden vi har i sammen når lillesøster sover eller ikke krever at vi må holde henne til å finne på noe hyggelig sammen. Som feks. Tegne, male, gå en tur i butikken, gå ut å leke litt osv. Merker at hun setter veldig stor pris på alenetiden nå som hun har blitt storesøster. Det blir også veldig kjekt når de kan begynne å leke litt sammen:-)

Hjertet vårt rommer utrolig mye kjærlighet, og en skulle ikke tro at det går an å elske en til person like mye som en gjør med første barnet... Men jammen gjør man det:-) kunne aldri vært foruten de to jentene vår.

Forstår godt tankene og frustrasjonen din, men bare husk: Det er den beste gaven Mie kan få <3 og de fleste bekymringer man har inntreffer sjelden eller aldri :-)

Lykke til med resten av svangerskapet!! Du er god.

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits