Ronja Åsen

- Mamma.Student.Samboer.Interiør -

FØLER MEG OFTE ALENE..

  • 31.01.2013, 22:37

For litt over to år siden tok jeg en graviditetstest da mensen var godt over en uke senere enn normalt. Og den viste positivt. Noe som kom som et sjokk. Vi skulle bli foreldre.  Det jeg bekymret meg for var penger, utstyr, utdanning, forholdet vårt osv. Hva hadde vi å tilby dette barnet? Vi gikk begge på videregående og vi bodde hjemme begge to, vi hadde bare to små stillinger jeg i en butikk og Joakim på et sykehjem. Etter at familien fikk vite om graviditeten og alle var kommet over sjokket var vi heldige og fikk mye god hjelp. Jeg hadde også mange gode venner som støttet meg veldig godt og som lovet å være der for meg. Det var også mange tidligere venninner som jeg hadde mistet litt kontakt med som tok opp kontakten igjen. Og det var jo selvsagt for å få litt info og bare av nyskjerrighet, ikke for å støtte meg. Men jeg trodde det der og da. 
Etterhvert som graviditeten ble mer og mer realitet forsvant venninnene mine litt etter litt, og det var utrolig skuffende. Mot slutten av graviditetn flyttet jeg og Joakim sammen ca tre timer unna Moss, der jeg alltid har bodd og der alle vennene mine bodde. Men jeg var ofte hjemme på besøk i Moss, men tydeligvis trodde de fleste vennene mine at jeg ikke kunne finne på noe som helst etter at jeg fikk barn. De tok aldri kontakt noe mer, selvom jeg prøvde å kontakte dem ,kunne de aldri treffe meg osv. Noe som skuffet meg utrolig mye. Det var veldig tøft å bo i en liten bygd hvor de egentlig ikke er så veldig glad i innflyttere og jeg følte det var veldig vanskelig å bli kjent med nye mennesker der. 

I sommer flyttet vi ned igjen til Moss og håpet mitt da var at jeg igjen skulle få opp igjen kontakt med en god del venner. Men da tok jeg feil. Jeg har prøvd så mange ganger å få kontakt og få de til å ville finne på noe. Prøvd å fortelle at jeg fremdeles kan finne på ting selvom jeg er blitt mamma. Men det går liksom ikke helt inn hos de. Mange har også flyttet rundt til andre byer og noen andre land. Jeg er heller ikke så veldig utadvent og kanksje litt sjenert så jeg er ikke den som er flinkest til å få kontakt med nye mennesker. 
Men det jeg vil fremtil er nok at alt det jeg bekymret meg for når jeg visste jeg skulle bli mor har vært mine minste bekymringer i ettertid. Det jeg synes er vanskeligst med å være ung mor er nok det at jeg har veldig få venner igjen. Og jeg føler meg veldig ofte alene. Jeg savner innimellom ei venninne og kunne gå ut med og finne på noe gøy med. Men det er veldig sjeldent det skjer for jeg som trodde jeg hadde en stor og trygg vennegjeng og et godt nettverk hadde vist ikke venner igjen da jeg ble mamma i ung alder. Noe som er veldig vondt. Men forhåpentligvis vil jeg kanskje få noen gode venner som har tid til meg og som bryr seg og ser Ronja bak mammarollen.  Jeg fyller jo i mai 20 år, men har ikke tenkt til å feire det på noen stor måte da jeg ikke aner hvem jeg skal be. Så det blir nok ingen feiring da tenker jeg. 

Heldigvis har jeg fremdeles Martine og Evelyn som stadig stiller opp for meg! Og jeg håper akkurat de to vet hvor utrolig mye de betyr for meg!:)


Meg en god stund før jeg ble mamma. 

 

Hva synes du var værst med å bli ung mor?
Mistet du mye venner?
 

15 Kommentarer

Marte Knutsen Haukeland

31.01.2013 kl. 22:41
Det var leit og høre, godt du har to gode venner :)

iidakm

31.01.2013 kl. 22:58
Forstår deg godt.. Har to venninner jeg også, der den ene har barn, så da er det litt lettere. Men jeg vet godt hva du mener :/

Mamma til Tobias og venter nr2

31.01.2013 kl. 23:08
jeg føler meg også ofte alene. heldg vis bor jeg i en stor by der det er mange andre unge mødre :) kjekt og bli kjent med dem. Men med mine venner er jeg sjeldent :(

Ane - mamma til Thale Olive

31.01.2013 kl. 23:23
Nå er ikke jeg så veldig ung, 24år, men kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Jeg var den første i venneflokken som fikk barn og etter det har det ikke vært tid til meg/oss.

Forhåpentligvis blir det bedre med tiden :) Og jeg har funnet andre ting å fylle fritiden min med etter Thale er lagt (trening og sying)

Lene

31.01.2013 kl. 23:36
Hoff, trist å lese at du føler deg alene. Håper dine gamle venner leser innlegget og tenker over dette du har skrevet. Håper tiden fremover bringer masse fine studer med venner og at du får feire bursdagen din skikkelig :)

Siv

31.01.2013 kl. 23:58
Trist å lese men :/ Føler ikke jeg har god kontakt med alle vennene mine lengre men jeg har i alle fall noen gode venninner som alltid har vært der. Håper det ordner seg for deg!:) Som regel skjer det av seg selv, enten via jobb etc... :)

Martine :)

01.02.2013 kl. 02:14
Jeg er her ALLTID for deg! Ring meg når enn du vil, om det så skulle vært kl.4 på natta... jeg holder meg våken :) Og du betyr like mye for meg, alltid gjort og vil alltid gjøre!

Malin, Mamma til Kevin

01.02.2013 kl. 08:25
Uff, jeg har heldigvis mange venniner med barn, så jeg prøver å finne på noe å være litt sosial med dem.. men nå trives jeg best alene, har alltid gjort det...

Hva med å bli med på mødre treff (best om sommeren) ? Der kan man brått finne en man "klikker" med..

Jeg møter deg gjerne en dag jeg å, alltid glad for få nye venner jeg :D Moss er ikke så all verdens angt unna Halden så :P

Charlotte

01.02.2013 kl. 08:55
<3

Så leit å høre du har det slik, og du er ikke den eneste. Tror man lett både er og føler seg utenfor når man blir mamma, føler det ofte slik med mine venner som ikke har barn at de lever liksom videre som før - så er mine muligheter og prioriteringer endret.Det er ikke alltid lett å bli mamma - eller å oppleve andre endringer i livet som gjør at man sitter litt igjen aleine. Håper det ordner seg mer med at du kanskje finner noen som er mer lik deg i din situasjon nå? :)

Du kan jo være glad (?!) det skjer nå, så har du mulighet å se hvem som er de riktige vennene dine (og kaste vekk de som kanskje ikke er det) og så har du muligheten å finne nye venner som vil stille opp for deg i fremtiden! :) Om du tørr og greier så kan du jo møte opp på steder med andre småbarn - lekeplasser, babysvømming, åpen barnehage, babysang, andre typer småbarnstreff - kanskje finner du noen nye fine venner med barn som lettere kan sette seg inn i din hverdag? :) :)

Tvilli8ngmor09

01.02.2013 kl. 09:06
Jeg var ikke noe ung mamma 23 år da jeg fikk tvillingene mine. Men tro meg den følelsen har jeg hatt mangen ganger for det om. Det folk sier til meg er at det er slik det er å bli vaksen. Nå er eg 27 år men trur enda eg ikkje er klar til å bli vaksen. Ønsker fortsatt å bli spørt om å finne på noko eller ut med vennene mine. men blir aldri spørt. Elsker live som mamma men savner venner. Gode venner :-D

Mossejenta

01.02.2013 kl. 19:26
Dumt du skal føle det sånn, hadde ingen anelse. Tenker på deg ofte og savner de gode stundene våre på verandaen med cæsarsalat, pepsi max og god venninne <3

Eller VM-kos med Spanias kjekkeste og shakira på full guffe 😙

Klem M

Marianne

02.02.2013 kl. 09:50
Jeg var 24 da jeg fikk mitt første barn, så jeg var jo ikke en ung mor, men likevel kam jeg kjenne meg så godt igjen i det du skriver. Jeg trodde også at jeg hadde en stor god vennegjeng i ryggen da jeg var "førstemann ut" og fikk barn. I dag er jeg 28 og har to fantastiske barn, men bare en god venn igjen.. Hun er riktignok en helt fantastisk venninne som stiller opp uansett, men likevel er det sårt og tenke på de andre som ikke vil/ikke forstår og som ikke tar del i livet mitt og ungene. Jeg skal gifte meg neste år og blir skikkelig lei meg når jeg tenker på at jeg egentlig ikke har noen venner å be i utdrikningslag eller bryllupet.. Har fått noen nye venner med barn etterhvert, men vi er ikke så nære enda.. Håper du finner noen med felles plattform etterhvert, og prøv å kose deg med de gode vennene du har. Du er iallfall ikke alene, og jeg tror ikke det handler så mye om at du er ung heller, mer om at mennesker oppfører seg litt sånn tror jeg når andre beveger seg " forbi" på en måte og de ikke greier å henge med.

Kine Mirjana

05.02.2013 kl. 13:37
Kjente meg veldig igjen her.. Flyttet også fra en litt større by og til ei lita bygd. Og det var utrolig vanskelig å få kontakt med noen. De vennene jeg hadde her datt fort bort når jeg ble mor, og de ble singel. Da kunne jo ikke jeg være med ut hver helg.. Traff heldigvis ei "dame" på babygruppa, som i dag er min beste venninne :) Alle de andre har dessverre bare blitt borte.

Ronja Åsen

05.02.2013 kl. 13:58
Kine Mirjana: Heldigvis ser det ut som det innimellom hjelper å skrive slike ting som dette, for mange av mine venner har begynt å ta opp igjen litt kontakt. Eller ikke de som gikk fordi jeg ble gravid men de som ble borte ved forskjellig skolevalg osv. Så det er jo veldig hyggelig:)
godt å høre at du fant en god venninne:)

Kine Mirjana

05.02.2013 kl. 15:16
Så bra å høre :) Det er faktisk utrolig hvor mye det kan hjelpe å skrive ting på bloggen :) Både for at andre ser det, og bare fordi det er godt å få satt ord på følelsene.

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ronja Åsen

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits